Selecteer een pagina

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat steeds meer mensen beter willen zorgen voor de wereld. Het is niet een leugen dat iedereen zuinig moet zijn op de wereld. Vind jij het belangrijk om een goede bijdrage te leveren aan de wereld, maar ben je nog op zoek naar laagdrempelige manieren om dat te doen? Dan is het goed dat jij verder leest, want hieronder zijn drie laagdrempelige dingen verzameld voor een bijdrage aan de wereld. 

Vaker de auto laten staan

Je bent vast wel op de hoogte van de CO2 uitstoot door auto’s. Gebruik jij de auto dagelijks om bijvoorbeeld naar werk te reizen? Dan is jouw CO2 voetafdruk waarschijnlijk best wel groot. Deze voetafdruk kan jij verminderen door de auto vaker te laten staan en met het openbaar vervoer of de fiets te reizen. 

Heb jij geen mogelijkheid om de auto te laten staan en met het openbaar vervoer te reizen? Dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om samen met andere collega’s te reizen met één auto. Het is al beter dat er in één auto vier mensen zitten dan dat er vier auto’s met maar één persoon op de weg rijden. Ga dus eens in gesprek met jouw collega’s en bekijk vooral samen even de mogelijkheden.

Duurzame producten kopen

Gelukkig zien veel bedrijven dat mensen steeds duurzamer willen leven en passen om die reden de producten aan. Er zijn ook bedrijven die juist beginnen met een duurzame producten. Zo is het tegenwoordig mogelijk om duurzaam toiletpapier aan te schaffen. Het toilet papier wordt gemaakt van gecertificeerde bamboe. 

Het bamboo toilet paper kan zelfs door mensen met een gevoelige huid worden gebruikt. Dit komt doordat er geen chemicaliën worden toegevoegd aan het toilet papier en het dus daardoor hypoallergeen blijft. Door te kiezen voor dit toilet papier wordt jouw eigen CO2 voetafdruk verkleind en zo draag jij weer bij aan een betere wereld. 

Minder vaak vlees eten 

De laatste manier om een bijdrage te leveren aan een betere wereld, is door minder vaak vlees te eten. Hoewel jij een stuk vlees makkelijk bij de supermarkt kan kopen, gaat er wel een lang proces aan vooraf. Dat productieproces zorgt voor een negatieve impact op de wereld en dat is natuurlijk een beetje jammer.

Het hoeft helemaal niet vervelend te zijn om minder vaak vlees te eten. Je kan het vlees vervangen door vegetarisch vlees of juist door meer groente. Als dit niets voor jou is, kan je ook nog altijd overwegen om biologisch vlees te kopen. Dan scheelt ook al enorm en op die manier kan jij de wereld weer een beetje helpen.