Selecteer een pagina

Het leven is tegenwoordig voor iedereen druk. Hoewel de meeste ouders niet een oppas willen inschakelen, zal het in bepaalde gevallen wel moeten. Weet jij niet waar jij moet beginnen met de zoektocht naar een oppas? Gelukkig kan je hieronder een aantal tips vinden die jou verder kunnen helpen.

Uit de omgeving

Soms zit de beste oppas gewoon in jouw eigen omgeving. Je kan eerst bij familieleden vragen of iemand zou kunnen oppassen op de kinderen. Meestal zijn de opa’s en oma’s daar dol op. Het voordeel van een oppas uit de familie is natuurlijk dat de kinderen al bekend zijn met deze persoon en zich dus waarschijnlijk snel op hun gemak voelen.

Wat bijvoorbeeld ook een goede optie kan zijn, is het rondvragen in jouw eigen vriendengroep. Soms hebben vrienden al kinderen die ouder zijn en graag willen bijverdienen. Je zou dan kunnen afspreken dat een kind van een vriend of vriendin komt oppassen in ruil voor wat geld. Zo kan er meteen bijverdiend worden en is iedereen blij.

Oppas service

Is er helaas niemand in de omgeving die jou zou kunnen helpen met oppassen? Dan kan je altijd online gaan zoeken naar een oppas in Amsterdam. Tegenwoordig kunnen ouders gebruik maken van een oppas service, zoals Korall’s Kids Care. Er wordt dan gezocht naar een oppas die goed past binnen het gezin.

Bij een oppas service hoef je niet bang te zijn voor de achtergrond van de oppas. De meeste oppas services houden screenings om ervoor te zorgen dat de oppas betrouwbaar is. Als je geïnteresseerd bent in het inschakelen van een oppas service, kan je natuurlijk daar altijd meer informatie over vragen. Dit zorgt bij veel mensen voor een rustig gevoel, omdat zij weten dat de oppas betrouwbaar is.

Aantal tips

Het inschakelen van een oppas kan voor veel ouders spannend zijn. Om die reden is het van belang dat de oppas een goede match is. Het is slim om de oppas een keer uit te nodigen om te kijken of de kinderen zich prettig voelen bij de oppas. Het zou zonde zijn als je de oppas hebt aangenomen en weer moet laten gaan, omdat er geen klik is tussen de oppas en de kinderen.

Verder is het hartstikke belangrijk dat je goede afspraken maakt met de oppas. Zo weet iedereen wat er verwacht wordt. Daarnaast is het belangrijk om altijd goed te communiceren. Verandert er opeens iets in de planning? Laat dat dan altijd even weten aan de oppas. De oppas kan daar dan rekening mee houden en niet in onzekerheid blijven zitten. Het is echt belangrijk dat iedereen makkelijk te bereiken is in geval van nood.