Selecteer een pagina

Wie houdt er niet van more reizen maken? Er zijn nog zoveel plekken op de wereld te ontdekken, maar ook in Nederland kun je op ontdekkingstocht gaan. Wat je plannen ook zijn, het is belangrijk om een goede reisverzekering af te sluiten. Met een goede reisverzekering voorkom je namelijk dat je in de problemen komt. Wij laten je graag zien welke reisverzekering het beste aansluit bij jouw plannen. Geen enkele reis is namelijk hetzelfde, dus is het verstandig om een passende polis af te sluiten. Hoe je dat moet doen, laten wij je in dit artikel zien. 

Waar ga je heen? 

Wanneer je graag landen wilt ontdekken waar het niet altijd politiek rustig is, is het verstandig dat je een annuleringsverzekering afsluiten Univé gaat. Je weet namelijk nooit of er iets gaat gebeuren waardoor jouw plannen ineens in een heel ander daglicht komen te staan. Stel je had onlangs een reis naar Israël geboekt, dan had je nu een probleem gezien de spanningen de afgelopen tijd sterk zijn opgelopen. Een annuleringsverzekering is daarom verstandig omdat je deze polis kunt aanwenden om de gemaakte kosten te laten vergoeden. Je kunt contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij die zal kijken wat de mogelijkheden zijn. Plan je een reis naar een gebied waar het onrustig kan zijn zonder een annuleringsverzekering, dan loop je het risico dat je reis niet kan doorgaan en dat jij alsnog alle kosten moet betalen. Je hebt waarschijnlijk hard voor je geld gewerkt, dus je wilt te allen tijde voorkomen dat je dit vervolgens over de balk gooit. Met een goede verzekering voorkom je dat je niet meer op reis kunt gaan. 

Stel een passende reisverzekering samen 

Wanneer je eenmaal weet dat je op reis gaat, is het tijd om een goede reisverzekering af te sluiten. Deze polis kost je slechts een paar euro’s, maar hij voorkomt dat je jezelf fors in de schulden moet steken wanneer je op reis in de problemen komt. Stel bijvoorbeeld dat je ziek wordt en naar het ziekenhuis moet. Je zorgverzekeraar vergoedt wel wat, maar niet alle kosten die je dan moet maken. Om die reden alleen al is een reisverzekering van groot belang. Tevens kun je hier tal van andere problemen mee opvangen. Denk bijvoorbeeld aan ongeplande overnachtingen als gevolg van vertraging, ongemakken met je vervoersmiddel of een terugkeer naar Nederland wanneer je slecht nieuws hebt ontvangen. Wat het probleem ook moge zijn, met een reisverzekering voorkom je dat ze escaleren en dat je ze sneller kunt oplossen. 

Lees de voorwaarden goed door

Net iedere reis is hetzelfde en daarom is het goed om de voorwaarden van je verzekering even door te nemen. Check bijvoorbeeld of het land waar jij heen wilt gaan, ook onder de dekking van je verzekering valt. Is dit niet het geval? Maak dan gebruik van een van de aanvullende verzekeringen zodat je zorgeloos op reis kunt. Er zijn diverse opties waar je uit kunt kiezen. Je vindt ze allemaal op de site van jouw verzekeringsmaatschappij.